Aanvullende coronamaatregelen

Zondag 28 november 2021

Beste ouder(s), verzorger(s),

In de media werd de laatste dagen gespeculeerd over de sluiting van de scholen. Gelukkig heeft het OMT anders geadviseerd en is dit advies overgenomen door het kabinet: de scholen blijven open!

Natuurlijk waren wij voorbereid op een eventuele sluiting. Iets dat in deze tijd met steeds meer besmettingen zeker niet ondenkbaar was geweest. Gelukkig stelt men het onderwijs aan uw kinderen voorop. We zijn blij dat we uw kinderen op onze scholen mogen blijven zien.

Niets is vanzelfsprekend

De druk op de zorg loopt op. Wij merken dat er af en toe kinderen en leerkrachten uitvallen. Bij uitval van een leerkracht door corona of quarantaine starten we het thuisonderwijs op. Als leerkrachten krijgen we nog steeds voorrang bij de GGD met testen. Bij positieve besmetting(en) is er goed overleg met de GGD, die ons voorziet van advies. Het advies kan dan bijvoorbeeld groepsquarantaine zijn of in het ergste geval dat de school een korte tijd dicht moet. Op school hebben wij ondertussen ook weer de maatregelen verder aangescherpt om zo de kans op besmettingen te voorkomen.

Aanvulling op de maatregelen

Vorige week ontving u al een brief over de aangescherpte maatregelen. Vanaf volgende week komt hierop nog een aanvulling:

• Vanaf groep zes dragen leerlingen in de gang een mondkapje is het dringende Wij verzoeken u dan ook elke dag een schoon mondkapje mee te geven aan uw kind;
  • Kinderen t/m 12 moeten naar huis met milde verkoudheidsklachten, dus ook kinderen met snotneuzen mogen vanaf nu ook niet naar school en moeten thuisblijven/opgehaald worden. Het advies is dan om uw kind te laten testen bij de GGD. Bij een negatieve test kan het dan snel weer naar school.

Zijn er bepaalde maatregelen moeilijk voor uw kind? Geef dit dan aan bij de leerkracht van uw kind of aan de directeur. We bekijken graag met u wat het beste bij u en uw kind past.

Vriendelijke groet,

Frederik Nijmeijer